La 31 august, portalul ziarului lui Plahotniuc „Timpul” a emis un comunicat „Ilan Șor a fost decorat cu „Insigna de Onoare” din partea Uniunii Veteranilor”. În text se specifică  că medalia cu care a fost decorat Șor e o înaltă distincție și semn de gratitudine.

După cum avea să relateze fostul președinte al Uniunii Naționale a Veteranilor Războiului pentru Independență a Republicii Moldova, Eduard Maican, insigna respectivă a fost confecționată ca semn de distincție pentru membrii organizației respective (în R. Moldova sunt peste 40 de organizații ale veteranilor de război) să se cunoască cine face parte din UNVRI. Deci, nicidecum nu poate avea statut de „Insignă de Onoare” ori cu atât mai mult, de medalie. E un fel de „znacioc”, după cum îl purtau pe timpuri pionerii, comsomoliștii… Prin înmânarea acestei insigne, lui Șor i s-a justificat un drept ca un hoț al miliardului să se considere că membru al UNVRI, cu toate că despre aceasta nu s-a anunțat oficial.

Ziarul „Timpul” mai comunică că veteranii de pe Nistru au sprijinit activ Marșul Patrioților Moldovei „Za Rodinu”, organizat de Șor de Ziua Independenței. Și aici o eroare fatală. Nu sunt „veterani de pe Nistru”. Există „veterani ai războiului de pe Nistru”. Dar dacă aceasta s-a avut în vedere, atunci trebuia de specificat că majoritatea absolută a veteranilor de război de la Nistru n-au susținut Marșul de promovare a valorilor fasciste-nkvdiste. La marș au participat doar vreo 20 din cei peste o mie de veterani de război orheieni. Și acești „vreo 20” au fost stimulați în majoritate de Șor cu bani, uniforme militare.

Un lucru nu înțeleg. De ce mass-media loială lui Șor și Plahotniuc prostește lumea? Oare noi, veteranii de război, care am riscat cu viața la Nistru, am ajuns să ținem pantalonii hoților R.Moldova?

V.ROMAN, veteran de război