CUM BANUL PUBLIC AJUNGE LA CHEREMUL BOGĂTAȘILOR

74

Ședința ordinară a CR Orhei părea să fie una cu ordine de zi echilibrat, fără discuții incendiare. Dar ele au apărut în momentul când proiectele de decizii se propuneau de-a fi supuse votului.

Bani furați de PDM spre coruperea electoratului

Conducerea raionului nu odată a fost supusă criticii că, prin abuz de putere, banii bugetari sunt direcționați spre coruperea electoratului liderilor PDM locali, de obicei, persoane cu gospodării fabuloase, „Mercedes”- uri ș.a.m.d.

Nu sunt uitați nici potențialii alegători. Astfel, în ajunul alegerilor, în comuna Jora de Mijloc circa 65 de persoane au beneficiat de ajutoare materiale pentru „tratament medicamentos”.

De astă dată, mărul discordie s-a dovedit a fi familia Onofraș din satul Pohorniceni. Ambilor, soția Alexandra și soțul Ion, pentru tratament medicamentos li se propunea 3000 și 2000 lei. Cazul poate că rămânea umbrit, dacă se ținea cont doar de decizia comisiei pentru evaluarea necesității acordării ajutorului financiar, care a specificat „de-a acorda ajutor financiar unic  persoanelor și familiilor care se află în dificultate social-vulnerabile, familiilor în care sunt crescuți și educați copii cu dezabilități, copii bolnavi și inapți de activitate”. Specificația e confirmată de președintele comisiei, tot el președintele raionului, Tudor Golub. Plus la aceasta proiectul de decizie mai include semnăturile lui M. Batrîncea, juristul CR Orhei, G.Colun, șef Direcția Generală Finanțe, S. Caraman,secretarul CR Orhei… Adică totul e în ordine, ce dubii ar putea avea consilierii la vot?

Problema e că familia Onofraș la Pohorniceni li se mai spun boierii satului, cunoscuți prin deținători de mașini de lux, tractoare, combine, zeci de hectare de pământ, gospodărie aleasă, cu alte cuvinte, oameni bogați în toată legea. Contactat de „Opinia liberă”, primarul de Pohorniceni, Dumitru Cebotari, a recunoscut că familia Onofraș  nu-i dintre cele vulnerabile, dar i-a dat un asemenea certificat spre soluționarea unui litigiu funciar. „avem niște probleme cu niște titluri de pământ, a venit doamna Alexandra și mi-a zis că rezolvăm întrebarea, dacă-i eliberăm un asemenea certificat, cât privește acolo, „sus”, problema e rezolvată.”

Menționăm că documentele, prezentate de familia Onofraș, au fost acceptate de comisia respectivă, fără prezentarea anchetei social, straniu nu? De fapt, nu e nimic straniu. Alexandra Onofraș fostă primăriță, după ce-a mai schimbat câteva partide în 2012 a aderat la PDM devenind liderul de opinie al acestei formațiuni în localitate, după cum spun băștinașii.

E straniu că la ședința consiliului raional, Tudor Golub, s-a prefăcut că nu cunoaște cu adevărat adevărul despre familia Onofraș și a insistat că, cu toate că la abaterile de la Regulamentul de acordare a ajutoarelor financiare, să fie susținut măcar un membru al familiei Onofraș.

Pentru prima dată, în istoria actualei guvernări, propunerea președintelui raionului a fost respinsă, chiar și unii consilieri PDM au fost conștienți de jocul murdar al lui Tudor Golub. Cu atât mai mult, s-a cerut să fie efectuată ancheta de serviciu pe cazul „familiei vulnerabile” Onofraș. Nu s-a specificat cine va efectua ancheta de serviciu în privința abuzului comis de T. Golub. CNA?

În imagini sunt prezentate bunurile ce aparțin familiei Onofraș din s. Pohorniceni