Orheiul impresionează cu o nouă captură de armament

0
153

Recent, în rezultatul unor investigații operative, polițiștii au desfășurat mai multe percheziții în satele Step-Soci, Donici și Neculaeuca, unde au depistat muniții de război, deținute ilegal: o armă, un pistol „Macarov”, cartușe. 2 grenade PGD-5 și una F-1. Armele au fost expediate spre expertiză la Centrul Tehnico-Criminalistic cu scopul concretizării implicării lor în acțiuni criminale. Sunt intentate cauze penale, se anchetează gravitatea circumstanțelor în corespundere, organizarea tentativelor destabilizatoare a partidelor proruse. Anterior, SIS-ul a descoperit și reținut câțiva spioni ai Moscovei, care activau cot la cot cu Șor și Dodon.

În comunicatul de la poliție nu se indică soarta posesorilor de arme. Sunt reținuți ori urmează de-a fi cercetați în stare de libertate. Important e să fie identificată proveniența armamentului și motivația păstrării.

Amintim că în decembrie 2007 o asemenea cantitate de muniții a fost depistată la un imobil fără supraveghere, ce aparținea ex-redactorului-șef al publicației „Plaiul orheian”, Vasile Roman. Atunci jurnalistul a reușit să dovedească în judecată că dosarul-penal i-a fost fabricat de administrarea comunistă locală împreună cu organele de drept subordonate. După achitarea univocă în toate instanțele de judecată a cazului, comisarul-șef, Valerii Pogor, și procurorul-șef, Vasile Stăvilă, au fost strămutați cu lucrul în alte localități. Dar n-au suportat sancțiuni disciplinare pentru eșecul operațiunii.

Ar fi interesant să aflăm istoria noii capturi de armament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.