Vicepreședintele raionului Orhei, responsabil pe Educație Irina Bogaciuc a pierdut judecata

0
832

La judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, se desfășura examinarea proceselor-verbale cu privire la contravenție a membrilor Comisiei Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică Orhei, care la 21 ianuarie 2022 și-au depășit atribuțiile legale, adoptând o hotărâre contrar prevederilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Astfel au fost ignorate măsurile de combatere a pandemiei pe  teritoriul raionului Orhei.

După ce un vicepreședinte de raion, Victor Perțu, s-a ales cu o amendă judecătorească, a venit și rândul altui vicepreședinte. E vorba de putinista Irina Bogaciuc, care stimulează rusificarea procesului educativ din raionul Orhei, fiind susținută de conducerea de vârf a partidului Șor. Tot sub îndrumarea ei ca președinte al Comisiei Teritoriale de Sănătate Publică Orhei a fost votată hotărârea antilegală din 21 ianuarie.

Prin hotărârea de judecată, Irina Bogaciuc s-a ales cu o amendă simbolică de 1500 de lei. Se crede că decizia nu va fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că pe parcursul guvernărilor anterioare nici o persoană, care nu posedă limba de stat și promovează șovinismul rus la Orhei n-a fost aleasă în funcție de stat până la acapararea puterii de către partidul Șor.

Treziți-vă, dragi profesori, din hibernare. Totdeauna ați avut capul sus și dacă azi R. Moldova și-a recăpătat independența față de Rusia, un rol de seamă îl au cadrele didactice. În istoria neamului cu nume de aur ar trebui înscrise numele profesorilor Petru Bunăcalea, Maria Anghel (Peresecina), Zoia Jalbă, Claudia Corobceanu, Elena Crețu, Nina Mîndru, Ioana Portărescu, Liuba Iațco (Trebujeni) Mihai Chișcă, Dumitru Cucu, Pavel Stratan și mulți mulți alții. Ce ar spune azi despre aflarea putinistei Irina Bogaciuc în fruntea sistemului educațional orheian, regretatul Petru Bunăcalea, dacă ar reînvia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.