fbpx
29.2 C
Chișinău
22 mai 2024

Top 10 cele mai recomandate cărți de dezvoltare personală

- Publicitate -

Scriitorul Ralph Waldo Emerson spunea „Când întâlneşti un om cu o personalitate deosebită, ar trebui să-l întrebi ce cărţi citeşte.” Deseori observăm că atunci când vine vorba de cărți de dezvoltare personală, mulți traineri, antreprenori și persoane publice recomandă practic aceleași cărți.

Analizând cele mai recomandate cărți de dezvoltare personală în România și Republica Moldova, venim cu următorul top 10:

10. „Puterea prezentului” de Eckhart Tolle

 Puterea Prezentului. Ghid de Dezvoltare Spirituală. Ediția a VI-a

„Puterea Prezentului” este una dintre cele mai apreciate cărți de dezvoltare personală, fiind tradusă în 33 de limbi. Cartea tratează importanța trăirii prezentului și evitarea gândirii asupra trecutului sau viitorului. Să fim prezenți în ”acum” și să facem fiecare moment din viața noastră să însemne ceva.

Comandă cartea „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle pe  (Livrare în Moldova și Internațional!

„Tindem să petrecem prea mult din timpul nostru retrăind trecutul, deoarece este singurul lucru cu care minţile noastre sunt familiarizate și nu ştim ce s-ar putea întâmpla acum sau în viitor.”


9. „Realizarea țelurilor” de Brian Tracy

 Realizarea țelurilor

Oamenii cred ca telurile nu sunt importante Mai intai, cei mai multi nu‑si dau seama de importanta telurilor. Daca iti petreci copilaria intr‑o casa in care nimeni nu are teluri sau daca faci parte dintr‑un grup social in care telurile in viata nici nu sunt discutate, nici nu se pune pret pe ele, atunci poti ajunge foarte bine la varsta maturitatii fara sa stii ca insusirea de a stabili si realiza obiective are mai mult efect asupra vietii tale decat oricare alta. Uitati‑va in jur. Cati dintre prietenii sau membrii familiei dumneavoastra sunt angajati in mod real in atingerea unor teluri?

Comandă cartea „Realizarea țelurilor” de Brian Tracy pe  (Livrare în Moldova și Internațional!


8. „Forța gândirii pozitive” de Norman Vincent Peale

Forța Gândirii Pozitive. Ediția a II-a

„Scopul acestei carti este unul simplu si direct. Nu emite pretentii la o calitate literara exceptionala, nici nu cauta sa faca dovada eruditiei mele iesite din comun. E vorba, pur si simplu, de un ghid practic care va incurajeaza la actiune in scopul autoperfectionarii.

Cartea ne invata sa cultivam pacea sufleteasca, nu ca pe o evadare din viata pe taramul unei linisti protectoare, ci ca pe un centru al puterii din care se naste o energie nestavilita, ce ne va ajuta sa ne traim viata personala si sociala intr-un mod contructiv.”

Comandă cartea „Forța gândirii pozitive” de Norman Vincent Peale pe(Livrare în Moldova și Internațional)!


7. „Fii Obsedat sau Fii Mediocru” de Grant Cardone

În Top 7 cărți de Business și Dezvoltare Personală potrivit Inc. Magazine.

Antreprenorul milionar și autorul de bestsellere New York Times, Grant Cardone, vine cu un apel îndrăzneț de trezire pentru oricine este pregătit de succes.

„Are atâta energie pozitivă, încât este imposibil să o citești fără să te umpli de forță pentru a acționa!” — INC. MAGAZINE

„O carte motivațională, cu ritm alert, plină de idei practice pentru a te ajuta să obții succes mai repede decât credeai că e posibil.” — BRIAN TRACY

Comandă cartea „Fii Obsedat sau Fii Mediocru” de Grant Cardone pe  (Livrare Gratis în Moldova)l!

”SUCCESS IS YOUR DUTY, OBLIGATION, RESPONSIBILITY.”


6. „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” de Stephen Covey

 Cele 7 Deprinderi ale Persoanelor Eficace

„Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” a fost desemnată în urma unui studiu al revistei Chief Executive drept cea mai influentă carte a secolului XX în domeniul afacerilor.

Cele 7 deprinderi descrise în carte sunt:

•  Fii proactiv
•  Incepe cu gândul la final
•  Pune prioritățile pe primul loc
•  Gândește câstig-câștig
•  Încearcă mai intâi să înțelegi și apoi să fii înțeles
•  Acționează în sinergie
•  Ascute ferastrăul

Comandă cartea „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” de Stephen Covey pe (Livrare în Moldova și Internațional)!

„Înainte de a începe să te caţeri pe scara succesului, asigură-te mai întâi că ai proptit-o de clădirea care trebuie.”


5. „Creierul și Inteligența Emoțională” de Daniel Goleman

Cartea „Creierul și Inteligența Emoțională” a autorului Daniel Goleman a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalitãţii umane.

Analizând diferite persoane și situații, autorul aduce în atenție superioritatea inteligenței emoționale (EQ) asupra inteligenței intelectuale (IQ) în obținerea succesului în viață. Inteligenţa emoţională presupune conştientizare de sine, autodisciplină şi empatie. Ne ajută să ne controlăm impulsurile şi sentimentele. Vestea bună este că inteligenţa emoţională poate fi îmbunătăţită.

Comandă cartea „Inteligența emoțională” de Daniel Goleman pe (Livrare în Moldova și Internațional)!

„În mod tradiţional, puterea creierului este dată de IQ, însă cu cât lumea devine mai complexă, inteligenţa emoţională trece pe primul plan.”


4. „De la idee la bani” de Napoleon Hill

„De la idee la bani” este cea mai cunoscuta lucrare a lui Napoleon Hill si, totodata, una dintre cele mai bine vandute carti din toate timpurile. Expunand, in esenta, 13 pasi catre imbogatire, autorul mizeaza in primul rand pe cultivarea unei constiinte a banilor, a unei filozofii privind succesul si imbogatirea. Henry Ford, John D. Rockefeller, Theodore Roosevelt, William Jennings Bryan, Clarence Darrow, Alexander Graham Bell, William Howard Taft sunt numai cativa dintre oamenii care au cunoscut succesul prin aplicarea principiilor din aceasta carte.

Scrisa la imboldul lui Andrew Carnegie si tradusa in nenumarate limbi, „De la idee la bani” a devenit, cu timpul, o lucrare de capatai a literaturii motivationale.

Comandă cartea „De la idee la bani” de Napoleon Hill pe  (Livrare în Moldova și Internațional)!


3. “Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale” (John C. Maxwell)

Se consideră că această carte trebuie citită de către orice persoană care doreşte să-i ajute pe ceilalţi, adică să fie un bun lider.

În această carte vei învăţa 15 principii cu ajutorul cărora vei reuşi să te dezvolţi personal şi să atingi succesul în domeniile de care eşti interesat: financiar, social, sănătate, bani, relaţii, etc.

În esenţă, totul în viaţă depinde de gândirea şi atitudinea pe care o ai. Dacă înveţi să ţi le dezvolţi şi ieşi continuu din zona de confort, vei evolua enorm. Şi, cu siguranţă că vei începe să ai o viaţă mai împlinită.

Cartea este scrisă într-un limbaj accesibil tuturor iar conceptele sunt prezentate foarte clar. Am certitudinea că după ce vei citi cartea lui Maxwell, vei privi viaţa dintr-o nouă perspectivă şi te vei seta pe activităţile care să te dezvolte continuu.

Comandă cartea

Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale”  de John C. Maxwell

pe (Livrare în Moldova și Internațional!)


2. „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki

Cartea „Tată bogat, tată sărac”:

•  Aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câştigi mult ca să te îmbogăţeşti;
•  Combate ideea potrivit căreia, dacă ai o casă, eşti înstărit;
•  Le arată părinţilor de ce nu se pot baza pe sistemul de învăţământ, dacă vor să-şi vadă copiii învăţând câte ceva despre bani;
•  Defineşte odată pentru totdeauna activele şi pasivele;
•  Vă învăţa ce şi cum să le spuneţi copiilor despre bani, astfel încât să aibă succes financiar în viitor.

„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.“

Comandă cartea „Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki pe ) sau (Livrare în Moldova și Internațional!)


1. „Secretele succesului” de Dale Carnegie

Sfaturile lui Dale Carnegie din „Secretele succesului” vă arată cum să deveniţi un interlocutor agreabil, de ce e bine să faceţi complimente dezinteresate, când e cazul să vă retrageţi dintr-o dispută, ce anume trezeşte dorinţa de cooperare a partenerilor, cum să faceţi o bună impresie de la prima întâlnire, cât de important e zâmbetul, prin ce strategii vă puteţi autopromova în ochii celorlalţi, în ce fel puteţi adresa critici fără să provocaţi resentimente — şi multe altele.

Comandă cartea „Secretele succesului” de Dale Carnegie pe (Livrare în Moldova și Internațional!)

„Principiul 1: Nu critica, nu condamna, nu te plânge!”


 

Trebuie citit

O perlă istorică și culturală e pe cale de-a se risipi lângă primăria Orheiului

https://www.youtube.com/watch?v=AOin1GqObDw E vorba de fosta clădire a Zemstvei  Județene, unde la 25 martie deputații regionali au votat Moțiunea de Unire a Basarabiei cu Patria-Mamă, românia....

Renato Usatîi știe cum să modernizăm agricultura – ramură strategică a economiei Republicii Moldova

Agricultura a fost, este și va rămâne încă mult timp ramura strategică a economiei Republicii Moldova. În prezent, un sfert din PIB-ul Moldovei revine...

Renato Usatîi spune cum se va îmbogăți Moldova. Cetățenii vor avea un trai decent

Moldova poate fi o țară bogată, cu o economie dezvoltată, oameni înstăriți, care să lucreze cu salarii decente la noi acasă. Pentru aceasta trebuie...

Schema odioasă de jefuire a cetățenilor prin tarife la gaz continuă Liderul Partidului Nostru: Voi loviți nu în Usatîi, voi loviți în toți cetățenii

Publicitate politică Aproape 740 de mii de consumatori de gaze naturale, ceea ce înseamnă circa un milion de oameni, au fost lipsiți de dreptul la...

Cele mai recente știri

O perlă istorică și culturală e pe cale de-a se risipi lângă primăria Orheiului

https://www.youtube.com/watch?v=AOin1GqObDw E vorba de fosta clădire a Zemstvei  Județene, unde la 25 martie deputații regionali au votat Moțiunea de Unire a Basarabiei cu Patria-Mamă, românia....

Renato Usatîi știe cum să modernizăm agricultura – ramură strategică a economiei Republicii Moldova

Agricultura a fost, este și va rămâne încă mult timp ramura strategică a economiei Republicii Moldova. În prezent, un sfert din PIB-ul Moldovei revine...

Renato Usatîi spune cum se va îmbogăți Moldova. Cetățenii vor avea un trai decent

Moldova poate fi o țară bogată, cu o economie dezvoltată, oameni înstăriți, care să lucreze cu salarii decente la noi acasă. Pentru aceasta trebuie...

Schema odioasă de jefuire a cetățenilor prin tarife la gaz continuă Liderul Partidului Nostru: Voi loviți nu în Usatîi, voi loviți în toți cetățenii

Publicitate politică Aproape 740 de mii de consumatori de gaze naturale, ceea ce înseamnă circa un milion de oameni, au fost lipsiți de dreptul la...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.