Ce se ascunde la Bălți de Orhei

0
2314

Pe 21 noiembrie vor avea loc alegerile pentru primăria Bălți. Cea mai darnică în promisiuni e candidata partidului Șor, Marina Tauber. Aceasta își axează discursurile pe dezvoltarea infrastructurii în orașul Orhei și construcții unui „Bălți Land”. Unica, ce ascunde este că dezvoltarea proiectelor locale la Orhei se datorează doar pe majorarea impozitelor, din ce cauză un șir de agenți economici își sistează activitatea. Centrul Orheiului până azi nu se poate descurca de gropi și buruiene. E vorba de străzile Piatra-Neamț (cunoaștem de ce), Paghis (băștinașii chiar și-au perfecționat un indicator ca autoritățile să cunoască că există o așa stradă în centrul municipiului)ș.a. Iar un șir de curți a caselor de locuit de pe strada V. Lupu (și nu numai) rămân amenajate doar cu curnuți.
Proiectele de infrastructură și modernizare a orașului Bălți ale „orheiencei” Marina Tauber sunt fără a avea un suport financiar. Din aceste considerente o bună parte din alegători sunt apreciate ca macaroane electorale pe urechi.
Amintim că în campania precedentă de alegeri locale Ilan Șor a distribuit ilegal sume fabuloase de bani pentru susținerea activiștilor partidului său. Acestia pentru sume de până la 9 mii de lei, împărțiți pe mahale, sectoare au reușit să convingă oamenii că satele lor se vor transforma în unele de vis. CR Orhei a făcut tot posibilul ca banii bugetari să fie gestionați sub formă de alocații partiinice. Dar proiectele de iluminare și construcția terenurilor de joacă pentru copii nu și-au atins scopul așteptat, 60% din orheieni s-au deșteptat și au votat contra șorșienilor.
Interesant, la Bălți se va vota, altfel?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.