Directorul unei firme de transport din Orhei reținut la vamă cu 400 mii de dolari

0
4234

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Serviciul Vamal anunță că au deconspirat o rețea infracțională cu activitate în contrabandă valutară, de la care au fost ridicate în seara zilei de joi circa 400 000 de dolari. Schema ar fi mult mai mai amplă și ar viza contrabandă de milioane de dolari americani.

Potrivit oamenilor legii, banii ridicați ar fi fost aduși în R. Moldova din statele europene, însă fără să fie declarați la intrarea în republică, așa cum prevede legea.
O tentativă de contrabandă a fost deconspirată în seara de joi, în flagrant delict, la intrarea în R. Moldova prin Cahul. În urma percheziții lor efectuate în municipiul Chișinău, legate de același caz, au fost ridicate mai multe sume de bani, în total circa 400 000 dolari americani.
Potrivit anchetatorilor, trei inși implicați în schemă au fost reținuți pentru 72 de ore. Figurantul principal este directorul companiei de transport din Orhei, cu vârsta de 60 de ani, care circula în calitate de pasager în mijlocul de transport vizat și care intra în R. Moldova cu sumele de bani nedeclarate. Potrivit datelor din dosarul penal, banii erau ulterior livrați la doi bărbați din Odesa, Ucraina, cu vârste de 26 și, respectiv, 27 de ani, care au fost de asemenea reținuți.

Oamenii legii spun că nu cunosc, deocamdată, scopul folosirii ulterioare a banilor aduși în republică prin contrabandă.
Banii ridicați urmează să fie indisponibilizați, iar procurorii PCCOCS vor determina necesitatea solicitării aplicării arestului preventiv în privința celor trei inși reținuți în acest caz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.