O grupare criminală destructurată la Orhei de polițiștii și procurorii din Chișinău

0
534

Activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor de tip marijuana, a fost destructurată de procurori și polițiști. Suspecții, patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, originari din raionul Orhei, erau specializați în cultivarea plantelor de canabis, prelucrarea acestora și comercializarea marijuanei obținute, transmite Unimedia.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților precum și în ascunzișurile improvizate, polițiștii au depistat și ridicat aproape 2 kg jumătate de marijuana, plante de cânepă, cântare electronice la scara mică, telefoane mobile folosite în activitatea infracțională, precum și aparate confecționate artizanal utilizate la consumul drogurilor.

Potrivit infomațiilor, un gram de marijuană era vândut de la 200 la 300 de lei, iar valoarea substanțelor narcotice sechestrate se ridică la 600 000 de lei.

La solicitarea procurorilor din Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a fost dispusă plasarea unui figurant în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, iar alți trei bănuiți sunt cercetați în stare de libertate.

Conform legii penale, pentru faptele comise, suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Acțiunile au fost desfășurate de ofițerii Direcției antidrog ai Inspectoratului național de investigații, cei de urmărire penală ai Inspectoratului de poliție Ciocana, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana, susțin oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.