BĂTAIE CRUNTĂ ÎNTRE FETE LA BIEȘTI

0
513

O adolescentă de 16 ani din raionul Orhei a ajuns la spital, după ce a fost snopită în bătaie de o altă minoră. Scenele violente au fost filmate și postate pe rețelele de socializare. Poliția s-a autosesizat și anchetează cazul într-un dosar penal, pornit pentru huliganismul agravat, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani. 

Poliția anunță că incidentul s-a produs sâmbătă, într-o localitate din raionul Orhei, după ce victima împreună cu o prietenă s-ar fi întâlnit cu alte două cunoscute, toate minore. Potrivit oamenilor legii, fata agresată are 16 ani, iar cea care a bătut-o -15. Din imaginile apărute în mediul online se vede cum victima este umilită de un grup de indivizi.

Unele persoane s-au și fotografiat cu fata care pare însângerată, iar pozele au fost postate pe rețelele de socializare. Forțele de ordine spun că totul ar fi pornit după ce între victimă și una dintre fete s-a iscat un conflict verbal care a degenerat în bătaie. Din declarațiile minorelor, pe alături trecea un băiat pe care acestea nu îl cunosc însă care a susținut verbal încăierarea în loc să intervină. Oamenii legii spun că acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 18 ani originar din Orhei, care urmează să fie audiat de polițiști. Tot în custodia poliției se află și celelalte fete implicate în incident, în urma căruia, copila agresată a fost transportată la Spital de către angajații Inspectoratlui Orhei, așa cum anunță aceștia din urmă. Copila este tratată în urma unor leziuni suportate.

ELENA PALANCIUC, vicedirector medical, Spitalul Orhei: „Traumatism cranio-cerebral cu comoție cerebrală. La moment starea sănătății este satisfăcătoare. Se află în afara oricărui pericol în secția Traumatologie pentru tratament și consultanța medicului psiholog care activează în Spitalul Raional Orhei”.

Primarului localității în care au avut loc scenele violente a declarat că tinerii implicați nu sunt de-ai locului. „Acum au fost într-adevăr identificați toate persoanele de colaboratorii poliției din Orhei. Acum merge investigația cazului până când nu vor fi stipulate toate momentele, oficial nu putem ceva spune.  Toți sunt minori ? – Da, în jur de 15 ani îmi pare. Ei 100% nu sunt din localitatea noastră”, spune primarul localității.

Poliția mai anunță că minorele implicate în bătaie se află la evidență pentru abandon de domiciliu, iar părinții au fost sancționați de multiple ori contravențional. Totodată, oamenii legii precizează că au informat autoritățile locale, prin sesizări, cu privire la unele abateri ale fetelor, solicitându-se implicarea specialiștilor. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal, pentru huliganismul agravat, care se pedepsește cu până la șapte ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.