CE SPUN PROCURORII DESPRE FILMĂRILE CU ILAN ȘOR ÎN ISRAEL

0
724

Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară și anunțat în căutare internațională, se plimbă într-un centru comerical din Netanya, un oraș din nord-vestul Israelului, care este și una dintre cele mai importante stațiuni balneare din Israel, acesta a fost surprins de un moldovean. Procuratura a venit cu o reacție, după ce imaginile video au apărut și în spațiul public.

În imagini, Ilan Șor apare purtând o mască pe față și fiind însoțit de un bodyguard.

„Acesta e Ilan Șor. Nu-l ascunde, lasă să-l vadă lumea”, se adresează bărbatul care a filmat imaginile, către bodyguard.

„Ce fugi, tâlharule?” strigă bărbatul.

Procurora responsabilă de comunicarea cu mass-media, Mariana Cherpec, a declarat că informația privind locul aflării lui Ilan Șor nu este o noutate pentru Procuratură.

„Procuratura deținea informații despre locul aflării lui Ilan Șor anterior apariției imaginilor video în spațiul public. Menționăm că, la moment, statul Israel examinează cererea de extrădare a cetățeanului Șor în Republica Moldova. Există o procedură legală, referitor la extrădarea persoanelor, care urmează a fi realizată cu respectarea tuturor tratatelor internaționale. Procuratura a întreprins deja toate acțiunile necesare în vederea extrădării persoanei vizate, iar la moment, suntem în așteptarea parvenirii unei decizii de la autoritățile din Israel, referitor la acest subiect”, a precizat aceasta.

Sergiu Litvinenco declara, în decembrie, că Ministerul Justiției a cerut Israelului să-l extradeze pe Ilan Șor încă în 2020, după care a fost suplimentat dosarul.

La 23 decembrie, Ilan Șor a rămas din nou fără imunitate parlamentară, pe 9 capete de acuzare. În cadrul ședinței Parlamentului, deputații au examinat și au aprobat în ședința plenară cele nouă cereri depuse de procurorul general interimar, Dumitru Robu, privind încuviințarea ridicării imunității deputatului în vederea arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a acestuia.

Vă amintim că și în 2019, Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.